6.4273
5.8078
108786
273.051
Çanakkale'de imar barışını fırsata dönüştürerek inşa edildikleri tespit edilen 768 kaçak yapının yıkımına başladı. Şu ana kadar 10 kaçak yapı yıkıldı.
İzmir Buca'da, orman arazisi üzerinde 2017 yılından sonra yapılan ancak İmar Barışı'ndan faydalanmak için başvuruda bulunulan 50 evin bulunduğunu belirleyen belediye ekipleri, yasal işlem başlattı. Delioğlan mevkisine gelen zabıta ve jandarma ekipleri, aralarında yapı kayıt belgesi alınanların da bulunduğu evleri yıktı.
İzmir Çeşme'nin cenneti andıran koylarından Gücücek'te, Hazine'ye ait arazinin çevresini tel örgüler ve ağaçlarla kapatan bazı kişiler, denizi hakim tepeye beton döktü. Taş villalar yapılmış gibi gösterilen ve imar barışından faydalanarak yapı kayıt belgesi alan kişiler, 3 farklı alana dökülen betonlardan ikisinin üzerine de prefabrik bina yaptı.
Yaklaşık bir yıllık bir başvuru sürecinden sonra 15 Haziran'da tamamlanan imar barışından 10 milyonun üzerinde vatandaş yararlandı. Başvuru yapanlar, yapıları için Yapı Kayıt Belgesi alırken, fırsatçılık yapanlar durumu tespit edildiğinde belgesi iptal edildi. Şu ana kadar durumu aykırı olan 3.700 binanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi.
Sivas'ta 8 Haziran 2018 tarihinde başlatılan İmar Barışı sürecine 55 bin kişi başvururken, 64 milyon gelir elde edildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ayder bölgesi genelinde imar barışına uymayan kaçak yapıların tespitlerini yaptıklarını belirterek, "Tespitlerimizde imar barışına, bölgedeki plan koşullarına uymayan 50 yapı var. Bu yapıların da ağustos ayı sonu itibarıyla gerekli tebligatları yaptıktan sonra yıkımları yapılacak." dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl’ün 1983 yılında Milli Park ilan edildiğini hatırlatarak, "İmar barışına uygun olmayan yaklaşık 118 yapı var. Bu yapılara ilişkin tebligatları yaptık. Süreç içerisinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımını gerçekleştireceğiz." dedi.
DAHA FAZLA HABER GÖSTER