8.9286
7.4125
1538
410.021
Yapı ruhsatı alınmadan inşa edilen yapılarda ya da alınan ruhsata aykırı olarak fazla kat inşa edilmesi durumlarında ortaya çıkan kaçak kat sorunu İmar Kanuna göre değerlendirilir. Peki kaçak durumda olan katlar için ruhsat alınabilir mi?
Toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu ile medeni kanunda düzenleme yapılarak tarla olarak geçen araziler asgari büyüklüğün altında artık bölünemiyor. Tarım arazilerinin bölünebilmesi için 20 dönümden büyük olması gerekiyor.
Takvim'den Feride Hilal İmal okuyucusundan gelen, "Babam her şeyi 2 kardeşime bıraktı. Bana ve ablama hiçbir şey kalmadı. Hakkımıza düşeni alabilir miyiz?" sorusunu cevapladı.
Plansız alanlar, belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan ve planı bulunmayan alanlardır. Plansız alanlara ilişkin düzenlemeler, 1985 yılında yürürlüğe giren Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği çerçevesinde yapılmaktadır.
Arsa payı kat Mülkiyeti Kanununda belirtilen esaslara göre bina, apartman gibi taşınmaz yapılarda her bir bağımsız bölümün kat mülkiyeti bakımından sahip olduğu arsa hakkına denir.
Posta'dan Tamer Heper okuyucusundan gelen, "24 Mart 2011’de ağabeyim vefat etti. Bir aya yakın bir zamandır da bir hukuk firmasından arayıp ‘borcu olduğunu, ödememiz gerektiğini’ söylüyorlar ama borç ne kadar, neyin borcu bilmiyoruz. Tahminimizce telefon borcu. Zamanaşımına uğramış olabilir mi?" sorusunu cevapladı.
Kat Mülkiyeti Kanununa (KMK) göre bazı iş yerlerinin apartmanda açılması için kat maliklerinden izin alınması gerekir. İşte izin gerektiren iletmeler...
DAHA FAZLA HABER GÖSTER